BASISCURSUS HERBORIST

Tor nader order worden er geen nieuwe cursussen georganiseerd.

=====================================================

Voor wie?

De cursus mikt naar wie sterk geïnteresseerd is in de heilzame werking van kruiden. Het is geen beroepsopleiding. Toch zijn de lessen degelijk onderbouwd! Zelfs voor wie reeds cursussen herborist gevolgd heeft, kan deze opleiding nog een meerwaarde betekenen. Er wordt dieper ingegaan op de werking van kruiden op ons lichaam. Je zal dus enige intellectuele inspanning moeten leveren. Met talrijke voorbeelden proberen we het geheel luchtig te houden. Om geen verkeerde verwachtingen te creëren: het is geen culinaire/kookcursus.

De cursus bestaat uit drie modules: winter - voorjaar - najaar.

Tijdens de lessen wordt een stevige basis gelegd om verder aan de slag te gaan met kruiden. Je leert hoe je planten en plantendelen moet benoemen. Wat de interessante eigenschappen zijn van diverse kruiden en planten. Welke inhoudsstoffen daarvoor verantwoordelijk zijn, en hoe je ze uit de plant krijgt. Tijdens facultatieve wandelingen leer je tal van kruiden ook herkennen.

Om te begrijpen hoe één en ander werkt, geven we je een basis koolstofchemie mee. Zeer doelgericht en in functie van uw toekomstige kruidenkennis. Je moet (willen) weten waarmee je bezig bent. Want werken met kruiden houdt ook gevaren in, meestal gevoed door onwetendheid. Was chemie voor jou een probleemvak op school ? Niet panikeren ! Onze aanpak is goed verteerbaar .....

De drie modules omvatten samen 18 theorielessen, verspreid over het ganse jaar, telkens op zaterdag, en buiten de klassieke schoolvakanties.

Het aantal cursisten is beperkt tot 16.

De lessen worden gegeven op een didactisch opgebouwde wijze.
Er zijn geen examens. Via het herhalingseffect bouw je wel een zeer mooie basiskennis op.

Na de modules krijgt u een getuigschrift dat je de cursus gevolgd hebt. Dit is niet hetzelfde als een officieel certificaat van beroepskennis.

Contact: dirk.bracke@telenet.be

© 2018 Alter Vivum
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin